Бъдещето на стоматологията в Ловеч решават на обществено обсъждане
Бъдещето на стоматологията в Ловеч решават на обществено обсъждане / archive.dariknews

Предложение за обществено обсъждане, касаещо управлението на бившата стоматология, внася в общинския съвет кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. Целта е гражданите и пряко заинтересованите лица да дадат становища и предложения, тъй като това е въпрос от значим обществен интерес.

По време на обсъждането ще бъде дискутирано да се продава или да се отдава под наем сградата на бившата стоматология, ако се отдава под наем, като цяло или на обособени части да стане това, да се предоставят ли помещенията без публичен търг или публично оповестен конкурс на работещите в тях лекари по дентална медицина и зъботехници, или пък помещенията да се отдадат чрез провеждане на търг или конкурс.
Това ще стане, ако общинският съвет вземе решение за провеждане на общественото обсъждане. Предложението е формата му да е с покана за разисквания в зала до един месец от датата на решението.

Според предложените процедурни правила всеки гражданин може да изпрати свое предложение с посочени име и адрес до кмета на общината, да присъства в залата по време на разискванията, където да изрази мнение или предложение.

Същевременно председателят на общинския съвет Тихол Тихолов внася за обсъждане и вземане на решение подписка за гражданска инициатива с предложение с решение общинският съвет да забрани за срок от пет години продажбата на бившата стоматологична поликлиника. Становището на кмета е решение по внесеното от инициативния комитет предложение да се вземе след общественото обсъждане.