bchk lovech
bchk lovech / bchk lovech
На 31-ви октомври и 1-ви ноември ОС на БЧК – Ловеч провежда първата си група обучения с деца от 6-ти клас на ОУ „Христо Никифоров” по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения” на Министерство на вътрешните работи и Български червен кръст. Проектът е с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд. Лектори на обученията са доктор Пламен Вълчев и Габриела Кръстева.

bchk lovech
bchk lovech

Целта на обучението е предаване на основни знания за оказване на първа долекарска помощ и първа психологична подкрепа по време на настъпило бедствие – наводнение.
Програмата за провеждане на обучението е съобразена в времева рамка 2 учебни дни, състоящи се от по 6 учебни часа на ден. Учебните часове съдържат теоретична и практическа насоченост. Програмата е разработена въз основа на съдържанието на „Методическо ръководство за самоспасяване и действия преди пристигане на специализирани медицински екипи при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи“.

bchk lovech
bchk lovech

По проектa до края на месец ноември ще преминат още две групи по 20 ученици 8-ми – 12-ти клас от ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, които ще се проведат на 8 - 9-ти ноември и 22 - 23-ти ноември.