Басейнова дирекция изготвя План за управление на водите
Басейнова дирекция изготвя План за управление на водите / netinfo

Басейнова дирекция “Дунавски район” Плевен ще организира среща с обществеността по теми засягащи басейна на река Янтра. Инициативата ще премине под наслов “Кои са основните проблеми и приоритети в областта на водите в басейна на река Янтра”.

Тя ще се проведе на 20 април във Велико Търново от 10.30 ч в информационният център на РИОСВ в града. Форумът е посветен и на 22 април – Деня на Земята, като водеща тема по отбелязването му тази година е “Призив за действие срещу изменението на климата”. Като компетентен орган за управлението на водите на басейново ниво за Дунавски район, Дирекцията изготвя План за управление на водите в Дунавския речен басейн. В тази връзка се предвиждат поредица срещи за консултации с обществеността и заинтересованите страни.

До края на юни 2007 год. в Басейновата дирекция могат да бъдат изпращани мнения, становища и предложения във връзка с проблемите по управлението на водите. За събиране на възможно най-много мнения при изготвяне на План за управление на водите в Дунавски район е разработен въпросник за проблемите и приоритетите в областта на водите.

Въпросникът е публикуван на интернет страницата на дирекцията- www.dunavbd.org в секция “Консултиране с обществеността”, откъдето може да бъде изтеглен, попълнен и изпратен в дирекцията.