/ iStock/Getty Images
Национален фолклорен ансамбъл "Българе" излиза на най-голямата открита сцена в Плевен – Летен театър "Кайлъка" с новия си спектакъл, съобщи пред БТА Любомир Пелев от организаторите на културното събитие.

Прочутият състав ще представи на ценителите на българските традиции проекта си "Обичайте България" на 14 юли, четвъртък, от 20:00 часа, уточни Пелев.

По думите му това е  една отдавна замислена творческа идея, която е осъществена по неправен досега начин. В спектакъла известният наш хореограф Христо Димитров ще бъде в ролята на Разказвача, а танцьорите от обичания от публиката ансамбъл ще представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете. Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обичаи от различни кътчета на родината ни, посочва Пелев.

Идеята е реализирана с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Места вече могат да се ангажират от Билетния център на  бул. "Данаил Попов"15, срещу Дома на книгата в Плевен. 
БТА