Американец запозна ловчалии с живота на Джордж Вашингтон
Американец запозна ловчалии с живота на Джордж Вашингтон / снимка: пресцентър на Областна администрация Ловеч

Представител на Американското посолство у нас е гостувал в Ловеч, за да изнесе лекция, посветена на първия президент на САЩ Джордж Вашингтон. За това информират от пресцентъра на Областна администрация Ловеч.

Визитата на Раян Куин е по покана на Сдружението "Приятели на Америка" Ловеч и е свързна с отбелязването на Деня на президентите. Още преди смъртта на Вашингтон американците започват да отбелязват неговия рожден ден, благодарни за това, че са имали силен водач, доказал, че демокрацията е осъществим начин да бъде управлявана една развиваща се държава. Според Раян Куин, Ловеч е единственото място в България, където непринудено и естествено се отбелязват празниците на САЩ и в посолството оценяват това, се казва в съобщението до медиите.

По време на посещението си американецът се е срещнал с областния управител на Ловеч Николай Нанков. Той е запознал Раян Куин със социално-икономическите характеристики на Ловешка област и на всяка от 8-те общини в региона. Чрез Раян Куин областният управител е отправил покана за визита в Ловеч и към американския посланик Джеймс Уорлик.

Раян Куин е на 30 години, историк. В България е от близо година. Работи в административния отдел на посолството като началник отдел "Мениджмънт".