da bg
da bg / dariknews.archive
Движение "Да, България" ще излъчи своите кандидати за депутати в Европейския парламент в общата листа на обединението "Демократична България" чрез вътрешни избори и електронно гласуване. За целта вече е създадено специално приложение, което ще позволи да се гласува от смартфон, лап топ или компютър. Това съобщи в Плевен членът на Изпълнителния съвет на „Да, България“ Стефан Тафров.  
Той уточни, че номинираните кандидати са 17, като листата е отворена и за хора, които не са членове на партията.
„Да, България“ е член на Обединение „Демократична България“, заедно с ДСБ и „Зелените“ като всяка от партиите избира, как да излъчи своите кандидати за представители в тази листа. Ние от „Да, България“ решихме да го направим чрез вътрешни избори, в които да участват не само членове на партията, а и хора, които споделят нашите политически цели. Тези избори ще проведем главно с приложение, изготвено с труда на доброволци, които са наши членове и те ни го предоставят напълно безплатно“, каза Стефан Тафров.
Той обясни, че гласуването ще се извърши на два етапа като първият е самата регистрация, която се прави по електронен път и приключва на 3-ти февруари. Вторият етап е самото гласуване, което ще се извърши в дните от 4-ти до 10-ти февруари.  
„Ние показваме с това, че с изключително малък бюджет можем да проведем електронни избори, че на фона на провала на управляващите да въведат електронните избори, въпреки категоричната воля на два милиона български избиратели, ние като партия доказваме, че без помощта дори на държавния бюджет, с един много малък бюджет, можем да направим електронни избори“, каза Тафров.
Относно предстоящите избори за Европарламент, Стефан Тафров каза:
"В момента доверието към България е подкопано и ние искаме да покажем, че тази демократична България съществува, че съществуват тези истински проевропейски хора от средната класа, че те заслужават доверието на Европа, и те имат какво да допринесат към бъдещето на ЕС. Разбира се всеки от нашите възможни европейски евродепутати има своя професионален профил и своя експертиза в определени области, където ще бъде особено полезен. Но като цяло нашата мисия е да възстановим доверието към България, което е накърнено", каза Стефан Тафров.