Акция за достъпност на средата започват хората с увреждания
Акция за достъпност на средата започват хората с увреждания / netinfo

Акция ”Достъпна среда за всички” започнаха от Националната мрежа за хора с увреждания. По време на иницативата ще се посочват недостъпните обществени сгради, като им се постави символично стикер ”забранено за хора с увреждания” и с надпис ”недостъпно”.

За целта на сайта на националната мрежа www.network-hv.com са качени въпросните стикери, които изобразяват схематично инвалидна количка с човешка фигура, поставени в знак ”Забранено”. При предишните си изяви членовете на Националната мрежа изразиха своя протест на скокове с бънджи и летене на мотоделтапланери.

Повече подробности за сегашната акция, къде и кога ще се провежда, както и чия и каква е идеята чуйте от Върбан Мончев, администратор на сайта за хора с увреждания, в звуковия файл.

За сега не е определен ден и час за провеждане на акцията в Плевен, в момента се изработват залепващите се стикери. А хората, когато излязат и попаднат на недостъпна за хора с увреждания сграда, ще залепват символичния знак върху нея.

“Търсим подкрепата на обществото и тази на медиите, за да обърнем внимание на управляващите върху обещанията, които са дали и не са изпълнили”, каза още Върбан Мончев.