70-годишен мъж уби свой съсед при пиянски скандал
70-годишен мъж уби свой съсед при пиянски скандал / archive.dariknews

На 30 септември 2014 година в 13:30 часа в Първо РУ на МВР - Плевен е получен сигнал за намерено тяло на мъж, затиснат с бетонна плоча в местността "Момин геран" в Плевен.

Незабавно са изпратени полицейски екипи, които са извършили оглед и са установили трупа на 58-годишен мъж от Плевен - собственик на имота. По тялото са открити множество наранявания. Трупът е приведен в Катедра Съдебна медицина - Плевен.

Според резултатите от аутопсията, смъртта е настъпила за периода от 28 септември 2014 година до 13:30 часа на 30 септември 2014 година, вследствие на черепно-мозъчна травма.

От проведените незабавни оперативни действия е установено, че извършител на деянието е 70-годишен от Плевен. Разследването изяснило, че убиецът и жертвата се познават и имат съседни имоти във вилната зона. Между мъжете е възникнал скандал на битова основа. Деянието е извършено и след употреба на алкохол.

70-годишният е задържан за 24 часа. С постановление на окръжен прокурор за престъпление по чл.115 от НК му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок 72 часа. Образувано е досъдебно производство.