/ dariknews
По обвинение на Районна прокуратура-Ловеч 64 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. В 39 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове.

Съучастник в телефонна измама отива на съд

Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в съда 52 споразумения, 7 обвинителни акта и 5 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. 

Предадoха на съд две жени, измамили мъж с обещание за продажба на апартамент

Най-много са осъдените лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества - общо 46, от които 21 са шофирали след употреба на алкохол и 25 след употреба на наркотични вещества. Трима водачи са санкционирана за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за друг автомобил и с подправени идентификационен номер.

Предадоха на съд шофьор, нарушил правилата за движение и блъснал пешеходка

Осем нарушители са наказани за това, че са управляване на МПС без съответното свидетелство за управление или в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право на управление. По обвинения на прокуратура 7 шофьори са осъдени за това, че при управление на МПС са причинили имуществени и неимуществени щети.