/ dariknews
Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу съучастник в телефонна измама. Той е обвинен за това, че на 27 декември 2017 г. в Плевен, в съучастие като съизвършител с неустановено лице, като се представил за длъжностно лице, а именно, че е полицейски служител – Инспектор Николов от полицията, с цел да набави за себе си и за неустановено лице имотна облага, възбудил и поддържал у възрастна жена от Плевен заблуждение, че ще съдейства при провеждане на полицейска операция във връзка със залавяне на телефонни измамници и с това й причинил имотна вреда в общ размер на 1 819 лева, /1000 лева и златни накити/.
 
Задържаха нагъл измамник, измъкнал преди година 15 000 лева от две възрастни жени

Обвиняемият не работел и не реализирал трудови доходи. В края на 2017 г., публикувал обява в интернет, че си търси работа. Обадило му се непознато лице, което му предложило работа, която се състои в това да взема пакети с пари и ценности от посочени му адреси и обвиняемият се съгласил да участва в телефонни измами.

Задържаха трима телефонни измамници

На 27 декември 2017 г. пострадалата била заплашена по телефона, след което въведена в заблуждение, че съдейства на полицейски служител за залавяне на телефонни измамници и изпълнявайки указанията, изхвърлила през терасата торба с пари и златни накити.  

По това време обвиняемият бил вече уведомен за протичащата в момента телефонна измама и се намирал в района, в който живеела измамената жена. През цялото време наблюдавал блока и терасата от отсрещния тротоар и следял действия на жената.

Задържаха 44-годишен за извършване на телефонна измама в Плевен

След като изхвърлила пакета през терасата на апартамента си, обвиняемият го взел и с управлявания от него автомобил, по указание на неустановеното по делото лице отпътувал за с. Волово, обл. Русе, където оставил плика, като задържал част от парите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.