225 бебета са родени в Ловеч през 2013 година
225 бебета са родени в Ловеч през 2013 година / lovech.press

225 бебета, от които две двойки близнаци, са се родили в акушеро-гинекологичното отделение на ловешката болница през 2013 г. По традиция кметът Минчо Казанджиев подари в първите дни на новата година на три млади майки и техните деца малки подаръци от общината, съобщиха от там.

Комплект спално бельо и цветя първа получи Габи от село Кирчево, чийто син Радослав е първото бебе, родено в болницата в Ловеч през 2014 г. Юнакът тежи 2,9 кг и е висок 49 см, проплакал е на 1 януари в 5.05 ч. Той ще е радостта на мама и тате, каза младата жена и увери кмета, че тя и синът й се чувстват добре в АГ-отделението, където са получили най-добрите грижи.

Съименник на първото бебе на новата година е последното родено през 2013 г. Радослава идва на белия свят на 30 декември в 16.05 ч., мерките й са 3,1 кг и 50 см. Тя е второ дете в семейството, сподели майка й Детелина от с. Галата.
Пак на 30 декември - в 14.25 ч., се ражда първата рожба на Яница от с. Славяни. Малкият Владимир тежи 3,5 кг и е висок 51 см. Младата майка се зарече пред кмета и екипа на отделението да се върне скоро тук, за да роди момиченце.

Ползотворна година, здраве и късмет пожела Казанджиев на младите майки и техните деца, както и на колектива на АГ-отделението и на цялата болница. Той пое ангажимент заедно с ръководството на болницата да обсъди начините за подобряване на условията за работа.