Сигнали за купуване на гласове в Перник
Сигнали за купуване на гласове в Перник / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Масово се купуват гласове около избирателните секции, сигнализираха от щаба на един от кандидатите за кмет на Перник.

Като пунктове на изборната търговия се посочват кафене за залози на "Еврофутбол" в квартал "Тева", където трима облечени спортно мъже обикаляли и уговаряли хората да гласуват, а в квартал "Мошино" мъж с черна чанта изкарвал хора от къщите, за да гласуват. Агитация имало и пред 11-то училище в кв. "Изток".

Над автогарата, в района на 7-мо училище, мъж, с прозвището Чамоко, и с лек автомобил Фолксваген „Голф", също агитирал избирателите. Няколко групи от едри мъже обикаляли в района на Марина бара и спортна зала „Кракра", се посочва още в сигналите, като се изписват и номерата на автомобилите, ползвани от "търговците".

В друг сигнал се заявява, че масово се извозвали хора в района на Железни заводи, като се посочвали марките и номерата на превозните средства.

От щаба информират още, че масово в кафенетата се сервирали топли напитки със захарчета, на които е изписан номерът на автобуса, който кара по линията Перник - Гробищен парк. Кафе-машини също пускали чаши със същия номер, с който е и бюлетината на един от претендентите за кмет на Перник.

За всички сигнали са пуснати жалби до ОИК и до органите на реда, уверяват от щаба.