/ ThinkStock/Getty Images
Перничани връчиха благодарствен плакет на кмета Станислав Владимиров
Бившият треньор на националния отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов бе удостоен със званието почетен гражданин на Перник на тържествено заседание на Общинския съвет.

Честит празник, Перник

Аспарухов е роден на 8 май 1960 г. в Перник. Едва 9-годишен започва да се занимава с щанги.
В спортната си кариера е записал много призови места. През 1995 г. става треньор.

Негови възпитаници са световните шампиони Гълъбин Боевски, Христо Христов, Йото Йотов, Андрей Иванов, Стефан Георгиев, Никола Стоянов, Дамян Дамянов. Аспарухов е ръководил и националните отбори по вдигане на тежести на Ирак, Румъния, Египет. Обучавани от него състезатели са спечелили над 300 медала.

Започва четиридневен фестивал „РестАрт Перник“

Кметът на Перник Станислав Владимиров поздрави новия почетен гражданин и му подари икона на Св. Иван Рилски.

Пламен Аспарухов благодари на общинските съветници и заяви, че където и да е бил по света винаги се е чувствал горд, че е перничанин.

Перничани връчиха благодарствен плакет на кмета Станислав Владимиров
. Той представлява крила, символизиращи устрема на новия кметски екип, поясни инициаторът Христо Янакиев. На плакета е написано "Ние сме с Вас и Ви подкрепяме!"

Община Перник с нов сайт

Инициативата, която е прецедент, се зароди по време на водната криза. "Въпреки трудните ситуации, в които изпадна Перник
, в града започнаха да се случват много хубави и интересни неща.

Кметът Станислав Владимиров и екипът му показаха, че може да се работи по различен начин, безкористно и всеотдайно. Затова масово перничани застанаха зад идеята да покажем на г-н Владимиров, че като граждани го подкрепяме и стоим зад него и екипа му", обясни Янакиев.

Владимиров благодари и заяви, че наградата го задължава още повече.
БТА