/ iStock/Getty Images
Започва четиридневен фестивал "РестАрт Перник", съобщиха от Общината. Той е част от културно-развлекателните събития, съпътстващи Деня на Перник - 19 октомври.

Кметът обсъди с ръководители на „Стомана Индъстри“ сигнали за замърсяване на въздуха

Началото ще постави Духовият оркестър, който ще свири пред Двореца на културата от 11:30 часа. Официалното откриване е в 19:30 часа с изложба на Кирил Богданов.

Следващият ден е посветен на книгата. Издателства ще предлагат актуални заглавия, а авторите ще раздават автографи. Сред тях ще бъде актьорът Стефан Вълдобрев, който ще представи своя книга с акомпанимент на китара.

Известната пернишка писателка Здравка Евтимова също ще бъде сред своите почитатели. Помислено е и за забавления на малките - пространството в и пред Двореца ще бъде тяхното "царство".

Община Перник с нов сайт

Акцент в съботния ден е градският есенен базар в Двореца на културата, както и атрактивното рисуване на карикатури по желание и на място, което ще направи художникът Кирил Богданов. Аниматори ще се изявяват пред Обединения детски комплекс.

Неделният ден - 18 октомври, ще започне с обедно матине на Камерен оркестър "Орфей" и ще завърши с концерт на групата "Конкурент".