/ iStock/Getty Images
Ремонтира се 13-километров участък от третокласния републикански път III-8114, преминаващ през брезнишките села Бегуновци, Кошарево, Долна Секирна и Горна Секирна, съобщи пресцентърът на областната администрация.

"Изпълнява се нивелетно фрезоване и асфалтиране. Оформят се банкети, канавки. Където е необходимо ще се почистят водостоци, или ще се ремонтират. Ще се подобри отводняването на пътя и неговото експлоатационно състояние.", е обяснила директорът на Областно пътно управление Емилия Ваклинова. По думите й е предвидено изпълнение на биндер, полагане на плътна асфалтова смес, ограничителни системи, маркировки и поставяне на знаци.

Ремонтът е на стойност 2 691 314,95 лв. с ДДС и трябва да бъде завършен до края на септември.

Това е поредният пътен обект, за който държавата отпуска пари, и жителите, и гостите на областта ще могат да шофират по хубави и безопасни пътища, е споделил областният управител Емил Костадинов. Той припомнил, че в края на миналата година правителството отпуснало на община Брезник 2 120 000 лв.

От тях 1 320 000 лв. ще се използват за втори етап на реконструкция на вътрешна водопроводната мрежа в града. Останалите 800 000 лв ще бъдат разпределени за саниране и укрепване на училище, е уточнил областният управител.