/ Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението
Възрастна жена паднала и си счупила крака при евакуацията на сградата
Изгоря култовото в близкото минало кафене "Лого" в Перник. 

Сигнал за пожара в пернишкия кв. "Изток" е подаден в неделя вечерта около 22,21 ч. Незабавно към мястото на произшествието се насочили полицейски екипи, 2 противопожарни автомобила и линейки, събощават от полицията. 

Поради силните пламъци и гъстият дим се наложила евакуация на живущите в блока над горящата сграда. На двама човека е оказана първа медицинска помощ на място, който получили леко неразположение в резултат на вдишване на продуктите на горене.

78-годишна жена е намерена на стълбищата площадка паднала и е евакуирана незабавно. Медицински екип констатирал, че възрастната жена е със счупено бедро.

На кафенето са нанесени значителни материални щети. Причината не е установена, извършен е оглед от служители на Второ РУ съвместно с представители на пожарната. Започнато е досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на полицията. 

Къща изгоря при пожар в шуменско село

По непотвърдена информация на БНР кафенето е имало нов собственик. Сменено е било цялото оборудване, както и мебелировката, и се е очаквало да отвори отново врати през есента.

Това е вторият  пожар в кафене "Лого". През 2019 година заведението отново горя, а през 2013 г. тогавашният му собственик Венцислав Димитров с прякор "Мечан" бе убит на излизане от заведението пред очите на приятелката си. Той бе застрелян в автомобила си с канонада от куршуми.

 
МВР/БНР