/ БТА
В Перник откриха обновената и санирана сграда на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Лентата преряза директорът на институцията старши комисар Милчо Милчов. Обновяването се реализира по Оперативна програма "Региони в растеж" (2014-2020 г.). Общата стойност на проекта е 749 173,03 лв. От тях 636 797,07 лв. са европейско финансиране, а 112 375,96 лв. - национално.

Сред извършените дейности са цялостно обновяване на покрива на сградата и частична подмяна на конструкцията му. Подменени са стари керемиди, улуци, водосточни тръби и други. Фасадата на зданието е изцяло санирана.

Започва обновяването на сградата на Двореца на културата в Перник

Частично подменени са още дограми, врати, радиатори и вентили. Вътре в сградата са монтирани и нови енергоспестяващи осветителни тела, а на входът ѝ е поставена и рампа за инвалиди. 

Фирмата, извършила инженеринга, проектирането, авторския надзор и строителството, е „НИК Индъстри“ ЕООД от Земен. Директорът на ОД на МВР старши комисар Милчов благодари на кмета на община Перник и цялото ръководство на администрация за успешно реализирания проект. 

"Резултатът е видим за всички. Имаме прекрасна сграда, в която ще работят служителите на ОД на МВР и другите служби, намиращи в нея. Като продължение на това сме планували впоследствие да изградим Център за административни услуги за улеснение на гражданите", каза Милчов.

Заместник-кметът Стефан Кръстев поздрави ръководството на ОД на МВР за доброто междуинституционално сътрудничество. "Приключва един знаков проект за община Перник за изминалия програмен период, който е изпълнен в изключително кратки срокове, финансиран по програма „Региони в растеж“.

Благодарение на него се промени не само обликът на градската среда в тази централна част на Перник, но и условията за работа на всички служители от ОД на МВР и службите, обитаващи сградата", заяви Кръстев. Той коментира, че проектът ще бъде в улеснение и на гражданите, посещаващи дирекцията.

По-рано в заседателната зала на Община Перник се проведе закриваща пресконференция по проекта, на която кметът Станислав Владимиров отчете, че дейностите са успешно реализирани.

Той коментира, че екипът на проекта, заедно със строителите и ръководството на ОД на МВР, са спазили поставените срокове, а сградата е станала по-уютна и функционална.
Милен Миланов, БТА