/ iStock/Getty Images
Изпълнителният директор на най-голямото здравно заведение в Перник - МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Анатолий Митов е първият медик, който се е ваксинирал срещу коронавирус в града, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

"Общо 62 лекари, сестри и санитари в болницата, работещи на първа линия, ще бъдат ваксинирани днес и утре", уточни д-р Митов. Той посочи,че се чувства добре и увери, че ваксината е безвредна.

Епидемиолог: Ваксинацията е началото на края на пандемията (ВИДЕО)

Утре имунизацията ще продължи в РЗИ.
Освен служители на инспекцията, ще бъдат ваксинирани и медици от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, ТЕЛК и Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

Десет дози ваксини са предназначени за медицински център "Св. Георги", 15 - за Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ. Пернишка област получи 20 флакона /всеки с по пет дози/ от ваксината срещу COVID-19. Те ще достигнат за 100 пациенти.

Това са всички работещи на първа линия в болничната и доболнична помощ. Следващите дози ваксини ще пристигнат в началото на януари догодина.
БТА