боровинки
боровинки / iStock
Колата му е открита заключена и паднала в дере
Пети пореден ден продължава издирването на изгубения в Стара планина над Чипровци Павлин Найденов – Палчо Техниката (65г.) .

Мъжът е от Чипровци.

По склоновете на планината са екипи на полицията от Монтана, спасители от пожарната в Монтана с дронове, гранични полицаи от участъка в Чипровци, общинари от Чипровци и граждани.

Павлин Найденов е изчезнал около 17 часа на 6 ноември, след като в този ден отишъл във високата част на планината да бере боровинки. Той се движел с джип, към 16:30 часа бил забелязан от други берачи в планината, с които разменил няколко думи и тръгнал към Чипровци. След това никой повече не го е видял и следите му се губят.

В сряда автомобилът е бил открит в пресечена местност, паднал в дере и с нанесени от това значителни материални щети, но самият Павлин Найденов не бил в него.

Не е открит и в околността на дерето. Преди да напусне автомобила Найденов го е заключил, като в джипа са останали сигнални ракети и радиостанция. Предполага се, че заради гъстата мъгла в неделя, която свалила видимостта в планината до 1-2 метра, Павлин Найденов е решил, че с автомобил не може да слезе в Чипровци и е тръгнал пеша.

След това вероятно се е загубил и сега е някъде в планината, коментира кметът на Чипровци Пламен Петков, който също участва в издирването.