/ Община Ловеч
"Loveguide" е първата в България онлайн платформа за системно здравно и сексуално образование в училищата
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - МКБППМН-Ловеч, стартира образователна кампания на тема: "Сексуално здраве" за ученици над 14 години, съобщиха от Общината.

Половите стереотипи от миналото може да ви изненадат (ВИДЕО)

Първата среща по темата се проведе на 4 февруари с учениците от деветите класове на ПЕГ "Екзарх Йосиф I", До края на учебната година са планирани срещи  в други училища на община Ловеч.

Община Ловеч

"Loveguide" е първата в България онлайн платформа за системно здравно и сексуално образование в училищата. В рамките на „Час на класа” лекторите от Loveguide по лесен, достъпен, кратък, ясен, но и атрактивен и позитивен начин казват на тийнейджърите всичко, което трябва да знаят за безопасния секс и здравословните връзки.

Променили ли са се стереотипите за мъжете и жените през годините?

„Вярваме, че разговорите по тези теми могат и трябва да започнат от най-ранна детска възраст и да се работи превантивно, а не “да гасим пожари” постфактум, когато децата вече имат изградени, често погрешни, представи от интернет, порното или (по-големи) приятели.

Община Ловеч

В никакъв случай не искаме Loveguide да замести ролята на родителите, когато става дума за здравно и сексуално образование. Искаме да сме помощник тези разговори да се случат по-лесно, по-разбираемо и по-интересно както за децата, така и за възрастните”, това казват от екипа на Loveguide