/ iStock/Getty Images
Със своя заповед директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Росица Милчева определи задължителния брой легла в лечебните заведения за болнична помощ в областта за дейности по диагностика и лечение на лица, болни от COVID-19, включително и нуждаещи се от интензивно лечение и наблюдение, съобщиха от Областна администрация.

При първо ниво на заболяемост - последните 14 дни по-малък от 100 на 100 хиляди население в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" АД - Ловеч, са определени 17 легла, от които 15 за неусложнени случаи и две за интензивно лечение. За "СБАЛББ - Троян" ЕООД - Троян, леглата са 16 за неусложнени случаи.

Нови 52 случая на Делта варианта на COVID-19 са открити в България

При второ ниво на заболяемост /от 100 до 200 случая на 100 хиляди население/ леглата в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" стават 23, от които три за интензивно лечение. За Белодробната болница в Троян леглата са определени на 32 за неусложнени случаи.

При трето ниво - от 200 до 500 случая на 100 хиляди население са включени и останалите лечебни заведения в областта. Определените за МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" легла стават 51, от които шест за интензивно лечение.

Леглата в Белодробната болница в Троян се увеличават на 50. За МБАЛ-Троян, са определени 13 легла, от които три за усложнени случаи. За МБАЛ - Тетевен и МБАЛ - Луковит са определени 10 легла за пациенти с коронавирус и за МБАЛ "Кардиолайф" - Ловеч - шест.
БТА