До края на седмицата ще бъдат сменени и заместниците на областния управител
Новият областен управител на Ловеч Светослав Славчев, назначен от служебното правителство, встъпи официално в длъжност. Една от първите му срещи бе с медиите. Присъства и досегашният областен управител Ваня Събчева, която се връща на поста си като главен секретар на Областна администрация – Ловеч.

"Продължаваме да работим по най-неотложните задачи, а именно подготовката и провеждането на честни и нормални избори. Смятам, че ще има приемственост. Вече разговаряхме с Ваня Събчева по създадената организация и по проблемите, които ще решаваме общо занапред", заяви Славчев.

Кои са новите областни управители (СНИМКИ)

Той добави, че предстои да се запознае със структурата и състава на Областната администрация и задачите, които екипът има и предстоят.

До края на другата седмица ще бъдат сменени и заместник-областните управители, като смяната им, по думите на Светослав Славчев, ще стане на квотен принцип и със заповед на министър-председателя.

Областният управител посочи, че той лично е от квотата на "Изправи се! Мутри вън!".

На пресконференцията бе представен и новият пиар на Областна администрация – Даниела Коларова.

Други структурни и кадрови промени няма да има.

"Надявам се да възвърнем доверието в институциите и спокойствието на гражданите. Ако успеем да го направим, макар и за краткото време, ще сме постигнали добри дела. На първо място ще бъде дисциплината и организацията на работа", каза още Славчев.

Той е бил е дългогодишен служител в областната дирекция на МВР в Ловеч, където в периода 2010 г. - 2015 г. е началник отдел на "Охранителна полиция". Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново.
БТА