Възможността за разкриване на филиал на ТУ-София са обсъдили областен управител и ректор

Областният управител Никола Чанев и ректорът на ТУ - София обсъдиха възможността за разкриване на филиал на университета в Кърджали.
Областният управител Никола Чанев и ректорът на ТУ - София обсъдиха възможността за разкриване на филиал на университета в Кърджали.
Възможността за разкриване на филиал на ТУ-София в Кърджали обсъдиха на неформална среща областният управител Никола Чанев и ректорът на висшето училище проф. дтн  Георги Михов, който е гост на двудневната Национална конференция „Наука и общество 2017“. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.  

160 учени участват в Национална научна конференция с международно участие

По думите на Чанев, гладът за технически специалисти става все по-осезаем,  а от друга страна се разкриват нови, високотехнологични производства. „Стартирахме проект за индустриална зона, а един филиал или колеж на най-реномирания Технически ВУЗ у нас – този в София, би могъл да обслужва и съседните области Хасково и Смолян”, обосновал се е областният управител.

„Винаги съм споделял тезата, че образованието трябва да следва пазара, а не обратното, а и като кърджалиец бих се радвал ТУ да обучава кадри тук“, е заявил от своя страна проф. Михов. По думите му един такъв проект би бил полезен за всички. Никола Чанев и проф. Георги Михов са се договорили да предприемат необходимите действия за обосновка на идеята и прокарването й на академично ниво.