Роко: Станах жертва на политически игри
Роко: Станах жертва на политически игри / netinfo
Ерджан Рашид – Роко, който за втори път осъди българската държава в Страсбург за нарушаване на човешките му права, заяви в предаването „Пропаганда” по Дарик радио, че не се гордее от това. По думите му, той е станал жертва на политически игри и чувства заплаха за живота си.

Ето какво каза Ерджан Рашид пред Дарик:

Аз като патриот, който обича родината си, не се гордея, че осъдих България.

На какво и на кого стана жертва?

На политически игри.

Имаш ли записи на магистрати, съдии, които са спали с твои проститутки? Записвал ли си, имаш ли някъде нещо скрито или това може би не е разговор за ефир?

Г-н Карбовски, аз ви казах, че това са компромати, долнопробни лъжи.

Аз това те питам, има ли или няма такива записи?

Няма такова нещо, понеже всичко беше компромат. Всички тези неща бяха скалъпени срещу мен, за да ме изкарат престъпник. От нормален гражданин, бизнесмен, данъкоплатец, работодател, трябваше да ме изкарат престъпник. Някои политици се страхуват, че аз ще кажа да гласуват за някои хора, за някоя партия, те се страхуват и затова всичко беше скалъпено срещу мен.

Някой към днешна дата опитва ли се да те убие?

Абсолютно! Геноцид след геноцид, провокации след провокации! Не ми позволяват да правя законен бизнес, искат да ме направят престъпник, да ме вкарат в незаконен бизнес.

3500 евро обезщетение и 3000 евро съдебни разноски трябва да плати държавата на Ерджан Рашид – Роко, постанови неотдавна Европейският съд в Страсбург. Причината е дългият срок на дело срещу него, заведено в България.