Премиерът  Станишев  2 дни в Кърджали
Премиерът Станишев 2 дни в Кърджали / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев ще бъде в Кърджали в понеделник и вторник. Посещението му е свързано с Деня на Кърджали - 21 октомври. Според програмата , премиерът ще присъства на тържествения концерт на 20.10. в Дома на културата от 19.00 часа. Час преди това той ще се срещне с актива на БСП от областта.

На слеващия ден Станишев ще посети  храм "Св. Георги Победоносец" и Джамията в Кърджали. Очаква се да дари църквата с портална врата, а мюсюлманския храм с молитвен килим.  После той ще се запознае със строителството на обект „Корекция на река Арда”. В 12.10 часа ще бъде в градската градина, за да участва в тържествения ритуал, посветен на 96-та годишнина от Освобождението на Кърджали.

Със Сергей Станишев в Кърджали ще бъде министъра на образованието и науката Даниел Вълчев . Заедно те ще прережат лентата на новопостроеното училище в кирковското село Тихомир. Проявата е насрочена за 14.00 часа в понеделник. Два часа по-късно Премиерът ще изнесе Урок по родолюбие пред учениците от кърджалийското СОУ „П. Р. Славейков". Там той ще открие компютърен кабинет и ще подари електронна сензорна дъска .