Полицейски синдикат дари медицинска техника на болницата в Кърджали.
Полицейски синдикат дари медицинска техника на болницата в Кърджали. / Павел Тенчев
Монитор за следене на жизнените показатели и реанимационна маса дариха днес представители на Синдикалната федерация на служителите на МВР в Кърджали на Неонатологично отделене в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.
Председателят на полицейския синдикат в Кърджали Марин Христозов връчи дарението, което е на обща стойност 8500 лева. По думите му тези средства са част от националната кампания на синдикалната федерация на служителите на МВР, които са събрали общо 38 хиляди лева. След разговор с ръководството на БЛС за нуждите на отделните болници, е била посочена кърджалийската, наред с болниците в Смолян, Разград, Видин и Благоевград. Това няма да е последното ни дарение, обеща Христозов.
Д-р Тодор Черкезов благодари за съпричастността на служителите на МВР към проблемите на неонатологично отделение.
От своя страна завеждащата отделението д-р Жечка Велева  благодари на дарителите. „С реанимационната маса ние осъществяваме един топлинен конфорт на бебето, защото излизайки от утробата на майката, то попада в една съвсем различна среда. Всъщност това е мястото, което осигурява една топлинна среда, близка до тази в майчината утроба. А мониторът следи основни показатели като дишане, сърдечна дейност, насищане на кръвта с кислород”, обясни д-р Велева.
Тя подчерта, че дарението е много навременно, защото десет процента от децата в Кърджали се раждат недоносени.