Погребаха убитите майка и син в Кърджали
Погребаха убитите майка и син в Кърджали / netinfo

Близки, познати и колеги на убитата медицинска сестра Невджин Шефкет и 7-годишния й син Енис изпратиха тленните им останки в последния им път. Преди това в джамията на Кърджали телата им бяха изложени за поклонение и беше отслужет траурен мевлит. Бащата и съпругът Тамер Шефкет беше докаран до храма с линейка в много тежко нервно разтройство. Засега той е настанен в отделението на Центъра за спешна медицинска помощ.
В ранния следобед наблюдаващият прокурор по делото Димитрина Делчева заяви, че с постановление на Окръжна прокуратура обвиненият в двойно убийство син в семейството Джунейт е задържан за 72 часа. Повдигнатото обвинение за умишлено умъртвяване по чл. 116 от НК, ал.1 т. 3 и 4, тече от вечерта на 22 януари. Това предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Тъй като извършителят е непълнолетен, възможно е редуциране на присъдата до 5 години затвор.
На този етап не може да се каже дали прокуратурата ще поиска за задържания постоянна мярка за неотклонение. Все още се извършвали процесуално-следствени действия, претърсвания. До този момент били извършени множество съдебно-медицински експертизи.