Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
"През април 2019 г. Борисов каза - давам 50 млн. за увеличение на заплатите на медицинските сестри. Сега е март 2020-та и заплатите не са увеличени, а сестрите са в палатки пред МС и барикадирани в Партийния дом. Още ли му вярвате?". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Кърджали, където се включи в работата на общинската отчетно-изборна конференция на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Нинова исканията на медицинските сестри са абсолютно справедливи.

Сачева за протеста на медсестрите: Има по-скоро политически елемент, отколкото синдикално искане

"Работят по две смени, получават мизерно заплащане. Втора година ги лъжат. Нека подкрепим исканията им. На всеки може да му се наложи да влезе в болница. Те са ни необходими на нас, като пациенти, на лекарите в операционните, на обществото", е коментирала още Нинова. Тя смята, че здравеопазването е във все по-тежко състояние - и така ще бъде, докато здравето е търговия, болниците не трябва да са търговски дружества.

НСО преговаря с петте медицински сестри, които се барикадираха в Партийния дом (ВИДЕО)

"Преди майките на деца с увреждания да разпънат палатки пред МС, се срещнахме с тях. Дадохме им подкрепа Законът за личната помощ да не се отменя. Внесохме в Конституционния съд и Закона за социалните услуги. Цялата политика на правителството на Борисов е хаос в социалната сфера и безразличие към болезнени човешки проблеми", е казала още Корнелия Нинова.

На отчетно-изборната конференция в Кърджали тя е отговорила на въпроси за актуалната политическа обстановка и състоянието на партията. Пред делегатите Нинова е очертала задачите на БСП за следващите години. Тя продължава срещите в страната. В следващите дни ще посети Силистра, Плевен и Бургас.