Над 10 бона за Каан и Милена събра благотворителна кампания досега
Над 10 бона за Каан и Милена събра благотворителна кампания досега / netinfo

До момента в кампанията „Да дарим надежда за Коледа" на областния управител на Кърджали са събрани над 10 300 лева. 5 500 лева от тях са се събрали за броени часове по време на Коледната благотворителна вечер под патронажа на губернатора на Кърджали, която се проведе снощи в елитния ресторант „Перперикон". Парите са от продажба на куверти и търг на художествени експонати, изработени от ученици от професионални училища и школи по изкуствата.

Над 30 рисунки, дървени пластики, стъклописи, керамика и кулинарни специалитети бяха откупени от гостите на партито. Някои от рисунките достигнаха цени от 200 до 300 лева след оспорвано наддаване. Областната структура на ГЕРБ предприемачи дари допълнително още 1000 лева. Средствата ще бъдат предоставени за лечението на 7-годишният Каан Мюмюн и 33-годишната Милена Делчева, които се нуждаят от скъпоструващи операции и чиито семейства не успяват да се справят с високите медицински разходи.

Освен Благотворителната вечер с търг на картини и сувенири, част от кампанията за набиране на средства бе и Коледният концерт с базар, в който участваха над 20 училища, читалища и художествени школи. Билетите за концерта бяха откупени от фирми и институции, а на празничния базар бяха разпродадени ръчно изработени от деца коледни предмети и вкусотии.

Набирането на дарения продължава на банковата сметка на Читалище „Обединение" в Първа инвестиционна банка, клон Кърджали:

IBAN - BG 43FINV91501204222439

BIC - FINVBGSF