точно в 10.30 часа медиците от болницата в Момчилград излязоха на мълчалив протест пред входа на здравното заведение.
точно в 10.30 часа медиците от болницата в Момчилград излязоха на мълчалив протест пред входа на здравното заведение. / netinfo
Лекарите от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" - Кърджали и МБАЛ „Д-р  Сергей Ростосцев” се присъединиха към символичния протест на колегите си в страната срещу насилието в здравеопазването. Те закачиха на реверите си лентички с надпис "Не на насилието", съобщиха от здравните заведения.
Поводът за протеста е поредното посегателство над медик в АГ-болница "Шейново", а медиците са категорични, че агресията на пациентите е неуместна в ситуации, в които очакват помощ от медиците и разчитат на техния професионализъм".
Освен, че закачиха протестни лентички на реверите си, медиците от момчилград излязоха днес в 10.30 часа пред болницата на мълчалив протест.
Така кърджалийските медици откликнаха на призива на Българския лекарски съюз днес всеки медик да закачи синя панделка с надпис "Не на насилието!" в знак на протест срещу агресията и на съпричастност към колегите си, станали жертва на насилници. В някои градове по обяд са организирани и протести пред лечебните заведения.
Серията от протести бяха провокирани от нападението срещу д-р Албена Гагова от шейновската болница. Стана ясно, че от  правителството също изказаха подкрепа към медиците и обявиха, че готвят мерки за по-голяма защита от агресия.