Кърджалиец се издължи на данъчните със 700 лева на монети
Кърджалиец се издължи на данъчните със 700 лева на монети / netinfo

             
Близо един час време трябваше на 4-ма служители на отдел "Местни  данъци и такси" в община Кърджали, за да приемат парите на 60-годишния Иван Господинов, който реши да се изплати на местната хазна с монети. 700 лева бяха част от задълженията на кърджалиеца, който пристигна в данъчната служба със стъклен буркан, пълен с жълти и бели монети. С тях Господинов погаси част дължимото за данък сгради и смет на търговски обект 150 кв. м, нает от него и съпругата му."Нямаме право да връщаме клиенти, решили да ни се издължат, независимо от това какви са парите - книжни или монети", коментира шефката на отдела Соня Табакова, за която подобно плащане на данъци й се случвало за първи път в живота й. Добре че не донесе цялата сума, която дължи в монети, а тя е 2 хиляди лева, допълни тя.
"Събирам монетите вече пет години", каза самият Иван господинов - иначе специалист по електроника, работил на Телевизионната кула до с. Звездел, но напуснал пред 6-7 години по лични мотиви, които отказа да коментира. Оттогава се опитва да развива малък бизнес като отваря заедно с жена си заведение. Клиентите обаче доста намалели, особено след началото на кризата преди година и половина.
По думите на Господинов съседните на неговото заведение магазини били "нелоялна конкуренция", изнасяли маси и му обирали с по-ниски цени клиентите.   
"Нямам приходи, не мога да плащам данъците си, но все пак реших да погася част от тях", коментира Господинов и обяснява, как в продължение на 5 години пускал всеки ден по малко монети в бидона и така се събрали близо 700 лв. Смята да продължи и така да погаси и останалите  задължения.