/ iStock/Getty Images
Допитване до гражданите, във връзка с COVID пандемията, инициира Община Кърджали, като за целта използва създадената преди няколко месеца дигитална платформа. Това обясниха от Общината.

Целта на допитването в платформата "Кърджали за теб" е да се потърсят допълнителни идеи и предложения при прилагането на непрекъснати и последователни мерки в борбата с COVID-19.

1 300 жители на област Кърджали очакват допълнителната финансова помощ за отопление

В допитването се дава възможност и за отправяне на предложения от страна на гражданите за връчване на грамота за принос към общественото здраве на колектив, достигнал над 70% ваксиниран персонал.

"Това е първото допитване сред гражданите посредство платформата", каза създателят й и председател на Управителния съвет на "Сдружение инициатива за развитие - Кърджали решава" Росица Средкова.

Тя обясни, че платформата е двустранно ориентирана и чрез нея не само местната власт може да достига до гражданите, но и гражданите до местната власт. Платформата дава възможност на жителите да поставят проблеми пред общинското ръководство и така да станат активни участници в местното самоуправление и във вземането на важни за Кърджали решения.
БТА