/ ThinkStock/Getty Images
Началото на традиционната благотворителна кампания "Да подарим надежда за Коледа" обяви официално областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

Той обясни, че тази година кампанията, която се провежда под неговия патронаж, е отправена към деца и младежи с физически увреждания и такива в неравностойно социално положение.

След години прекъсване: Кърджали отново ще има Коледен базар

За да съхрани традицията и да спази противоепидемичните мерки, Делчев призовава гражданите, институциите и бизнеса да се включат в кампанията като направят дарение: по банков път, в касичката на Българския черевен кръст в Кърджали или с дарителски лист в офиса на Областния Съвет на БЧК.

бластният управител се обърна с призив и към учебните заведенията, които организират различни благотворителни базари и други прояви, да се присъединят към кампанията "Да подарим надежда за Коледа" и така да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители.

"За последните години приносът на кърджалийската общественост и бизнеса в коледната акция надхвърля 140 000 лева", каза още той и уточни, че кампанията ще продължи до 14 януари.
БТА