Back to my love на Йълдъз Ибрахимова ще звучи на Перперикон
Back to my love на Йълдъз Ибрахимова ще звучи на Перперикон / netinfo

Деветият международен фестивал "Перперикон" ще стартира в 21,30 часа на 22-ри юни със спектакъла на Нешка Робева "Арамии" на Арена "Спартак" в Кърджали. Това информира на пресконференция днес Петър Савчов, съпредседател на Сдружение "Перперикон - Мелпомена", което е организатор на проявата. Световната финансова криза неизбежно се отрази и на културата в нашата страна, затова тази година сме принудени да пуснем продажба на билети за някои от спектаклите, каза още Петър Савчов.

За следващия ден от 21,30 е предвиден арт пърформанс "Сън в нощта срещу Еньовден" с участието на български и гръцки артисти. На 24-ти юни на кърджалийска сцена ще се играе постановката "Златна мина" с режисьор Мариус Куркински. Постановката е реализирана в Драматично-куклен театър "Иван Димов" - Хасково. Спектакълът "Ар енд би" на Малък градски театър зад канала ще се играе на 25-ти юни, казаха още организаторите на проявата.

"Back to my love" се нарича концертът на примата на българската джаз музика Йълдъз Ибрахимова, с който ще бъде представен и новият диск на певицата. Той ще се състои на 26-ти юни от 19,00 часа на сцената на ДКТ "Димитър Димов". 

На 27-ми юни ще бъде традиционният хепънинг на древното светилище "Перперикон". Проявата ще стартира от 18,00 часа. Театрална работилница "Сфумато" на Иван Добчев ще се представи с постановката "Сънят на Гогол" на 28-ми юни. На следващия ден от 18,30 часа в кино "Роял" ще се състои премиерата на култовия български филм "Козелът" с режисъор Георги Дюлгеров. Финалът на фестивала ще бъде с постановката "Хамлет", реализирана от домакините в Драматично-куклен театър "Димитър Димов" - Кърджали, заявиха още организаторите.