165 деца пеят и танцуват на 1 юни в НЧ „Обединение”
165 деца пеят и танцуват на 1 юни в НЧ „Обединение” / netinfo

21 деца от читалища и училища от Община Кърджали от 5 до 8 клас нарисуваха обща картина по приказката на Петя Караколева „Синьото цвете". Това се случи на 28 май  в НЧ „Обединение" - Кърджали по време на организираната арт-работилница по произведения на местната авторка на книги за деца и възрастни. Картината заедно с индивидуални рисунки на децата ще бъде изложена в читалището на 1 юни, когато ще се състои вторият преглед на детското творчество "Петя Караколева", като част от програмата на Националната награда за детска литература "Петя Караколева".

За участие в детския празник са записани 165 деца от читалищата в кв. „Гледка" и кв. „Веселчане" в Кърджали, селата Енчец, Чилик, Рани лист, Стремци, Перперек, Глухар, Жинзифово, Кобиляне и 3 кърджалийски училища - СОУ „П. Р. Славейков", СОУ„Вл.Димитров-Майстора" и ОУ „Св.св. Кирил и Методий". Във фестивала ще участват колективи и индивидуални изпълнители до 18 години. Те ще пеят песни, ще рецитират стихове, ще танцуват и ще покажат драматизации.

 Организатор е Литературният салон "Петя Караколева" към НЧ "Обединение", съвместно с творчески архив „Петя Караколева", Дружеството на художниците в Кърджали, Артгалерия „Дар" и с подкрепата на Община Кърджали