/ Thinkstockphotos
Общо 12 двойки с репродуктивни проблеми са били подпомогнати финансово с по 2 хил. лв. от началото на 2018 г.от община Кърджали, съобщи заместник-кметът Веселина Тихомирова.

Минута след полунощ на 1 януари проплака първото бебе в кърджалийската болница

По думите й, средства по програмата ще има и нито едно семейство, което отговаря на изискванията на правилника няма да бъде отхвърлено. При изчерпване на заложените 24 000 лева за програмата, ще се търси възможност за актуализиране на нейния бюджет.

"През тази година можем да се похвалим и с двойка близнаци, родени в началото на 2018г.", коментира  г-жа Тихомирова .Тя уточни, че през 2017 г. общината е подпомогнала 15 семейства, с което е надхвърлена заложената годишна сума от 24 хил.лв., но всяко едно заявление е било прецизирано и подпомогнато. Отпуснати са били близо 29 хил. лв., като част от кандидатствалите двойки вече се радват на своите бебета.

Община Кърджали подпомага финансово семейства с репродуктивни проблеми от 2012 г. по идея на тогавашния независим общински съветник д-р Марин Мухтаров. За изминалите 7 години подпомогнатите семейства са общо 73.