дупница
дупница / Дарик- Кюстендил
Одити в общинските дружества, както и във всички структури, които получават общински средства. Там където е необходимо ще има реформи. Това анонсира като дейност в началото на работата си като председател на ОбС Костадин Костадинов. Освен това отново на дневен ред ще излезе темата с поставяемите обекти на територията на града, предстои среща с комисията по ТСУ/ след като бъде структурирана/ и главния архитект.
Преди всичко обаче предстои да се изготви Правилник за работа на ОбС и да бъдат структурирани отделните комисии към ОбС.
Костадин Костадинов обяви, че ще работи на пълен работен ден. Изрази задоволство, че още в първия му работен ден/вчера/ се е появил и голям инвеститор, който ще прави производствена база в района на с. Яхиново. Иначе ще се работи в посока обособяване на индустриална зона и района около автокъщите, както и в посока развитие на туризма. Костадинов уточни, че това са инициативите, по които ще работи, но в крайна сметка решенията ще се вземат и от ОбС.
Новият председател на ОбС анонсира, че предстои разширена среща във връзка с ВиК Асоциацията, където единствената информация е, че Кюстендилска вода ще оперира на територията на община Дупница от 1 януари 2020 година. Според Костадинов обаче увеличението на цената на водата е неминуемо. Освен това такса битови отпадъци ще бъде завишена, все още не е ясно с колко, тъй като в момента се калкулира, но ще бъде драстично, по думите му. Както е известни тази година отпадъците се извозват на депо в Костинброд.