Юношите на Велбъжд изпуснаха Любимец
Юношите на Велбъжд изпуснаха Любимец / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Юношите старша възраст на "Велбъжд" пропуснаха шанса да се изкачат до петото място в класирането на Елитната група U-19. Пред около 150 зрители на стадион "Осогово", домакините завършиха 0:0 с "Любимец".

Възпитаниците на треньора Георги Петров не успяха да вкарат гол, въпреки че доминираха през по- голямата част от мача. Денис Иванов бе изведен сам срещу вратаря на "Любимец" в 8- та минута, но не успя да го преодолее. Удари на Атанас Пенков минаха на сантиметри от вратата, в 20- та и 23- та минути. И Александър Димитров можеше да се разпише, но не уцели рамките на вратата в 42- та минута.

Кюстендилските футболисти владееха положението и през втората част, най- близо до гола бе Денис Иванов, който в 52- та минута елиминира защитник и вратаря, стреля, но топката мина покрай гредата. Минути по- късно, удар на  Николай Пачев от "Любимец" срещна напречната греда.
Съставът на "Велбъжд": Радослав Димитров, Милен Кирилов, Анатоли Иванов, Милен Христов, Мирослав Борисов, Николай Йорданов /56- Кристиян Панов/, Радостин Велинов, Костадин Куков, Денис Иванов /90- Любослав Александров/, Атанас Пенков, Александър Димитров.

Кюстендилският тим е на 7- мо място, с 12 точки, а в следващия кръг гостува на ЦСКА. Лидер в Елитната юношеска група е "Славия" със 17 точки, пред "Левски" и "Литекс", с по 16 точки.