/ ФК Кюстендил
Отборът на ФК Кюстендил - набор 2005, с треньор Красимир Петков се класира за осминафиналите на турнира за Купата на БФС. Кюстендилци отстраниха ФК Олимпиец- София, след успех с 2:3 на терена на 57- мо училище в столицата. В предния кръг, Олимпиец елиминира ДИТ.

Головете за ФК Кюстендил отбелязаха Стоян Стоянов за 0:1, Теодор Кирилов за 0:2 и Лъчезар Иванов за 1:3. Домакините вкарват за крайното 2:3 в последната минута, а в 10 мин. остават с човек по- малко, след като вратарят им играе с ръка извън наказателното поле, при очевидна голова възможност.

“Много груба игра и арогантно поведение от страна на домакините, грозни сцени и след мача”, коментира треньорът Петков, който благодари на децата за успеха.

Днес, в мач от същата фаза на турнира за Купата на БФС играят и родените 2001 г. на ФК Кюстендил, те гостуват на “Септември”-София. Както вече Ви информирахме, за осминафиналите на турнира се класира и отборът на ФК Кюстендил, набор 2003, с треньор Кирил Мицов, които разгромиха с 5:0 “Барроко” на стадион “Осогово”.

Жребият за осминафиналите в турнира ще се тегли в петък, от 11:30 часа. Като в следващата фаза се играят по две срещи на разменено гостуване.
Дарик- Кюстендил