Всяка скара и сергия с храни ще бъде проверена на Кюстендилска пролет
Всяка скара и сергия с храни ще бъде проверена на Кюстендилска пролет / Дарик- Кюстендил,архив

Всички временни обекти за търговия- скари за кебапчета и кюфтета, маси за продажба на палачинки, локуми и др. хранителни продукти ще бъдат проверени на празника Кюстендилска пролет- 21 март от инспекторите на отдел "Контрол на храните". Близо 30 са подадените в Областна дирекция по безопасност на храните заявления за регистрация на временни обекти.
"Всяка храна трябва да бъде с документ за произход, от регистрирано предприятие. Всички месни заготовки трябва да са с етикет, да се съхраняват в хладилни условия, в това число и хладилни чанти, стига температурата да не е над 4 градуса. Всеки търговски работник трябва да е със здравна книжка, да използва щипка и ръкавици. Ако няма ръкавици, трябва да има течаща вода, на която редовно да измива ръцете си", коментира за Дарик началникът на отдел "Контрол на храните" д- р Вeлка Войнова. Тя изрази удовлетвореност, че през последните 3 години не се констатират сериозни нарушения на законодателството.
Временните обекти за Кюстендилска пролет през 2015 година са били над 40, основно това са скари.