Връзват ли се часовете по физическо и математика в една смяна?
Връзват ли се часовете по физическо и математика в една смяна? / Влади Владимиров

По- ефективно провеждане на часовете по физическо възпитание и спорт, както и на тези по изобразително изкуство и музика ще предложи зам.- кметът на община Кюстендил Виктор Янев. Той е поканен да участва в 6- та национална научно- практическа конференция за спорт в училище и свободното време в Сандански, от 25- 27 март. Янев е участник и в първите 5 издания.

"Във връзка с целодневната форма на обучение ще предложа отделяне на часовете по физическо възпитание и спорт. Съгласно нормативната база, те трябва да в блока с другите предмети и се получава така, че учениците примерно имат трети час по физическо и без възстановяване, без душ, под влиянието на емоциите влизат в четвърти час по математика. Целодневната организация позволява да се разскъса този блок, идеята е часовете по спорт да може да се изместват в другата смяна", коментира за Дарик Виктор Янев.

Заместник- кметът изрази надежда, че в Сандански ще успее да разговаря с министъра на спорта Свилен Нейков, на тема- проекти за ремонт на спортната база в Кюстендил.