Великден е празник, който събира цялото семейство
Великден е празник, който събира цялото семейство / Маргарита Петрова

Едно от любимите занимания за децата, а и не само за тях по Великден несъмнено е боядисването на яйцата. Това се прави на Велики четвъртък или на Велика събота като задължително първото яйце е червено. След това може да дадете воля на въображението си.

Анита Богословова е арт терапевт в Център за обществена подкрепа в Дупница и често провежда арт терапии с деца и родители. Великден е празник, в подготовката на които може да се включи цялото семейство. За боядисване на яйца може да използвате популярната напоследък техника декупаж. Единственото, което трябва да съобразите е дали яйцата ще се ядат или ще бъдат само за украса. Ако яйцето е ядливо, за залепване на салфетката върху него се използва разбит белтък и малко захар, а за яйца, които ще използвате за украса се слага лепило С200. С лепило и малко цветни картинки може да декорирате и свещи, които също да послужат при украсата на дома Ви за Великден.

След като боядисате яйцата, остава да допълните трапезата с вкусни козунаци и агне.

И все пак нека не забравяме, че трапезата не е най-важна в този ден, важно е да бъде смирени, да бъдем добри, да бъдем истински християни!