Велбъжд победи Миньор във Футбол 7 и ще зимува на 7- мо място
Велбъжд победи Миньор във Футбол 7 и ще зимува на 7- мо място / Дарик-Кюстендил,архив

Малките футболисти на „Велбъжд", родени 2003 година завършиха годината с победа. Те надиграха „Миньор"- Перник с 2:1, в първенството Футбол 7. Александър Димитров Камберски изведе кюстендилци напред в резултата през първата част, като засече с глава центриране от ъглов удар. Последваха пропуски на Любослав Любомиров и Камберски. Миньорци изравниха в средата на третата част, след изпълнение на непряк свободен удар. Голът за победата на „Велбъжд" вкара малкия талант Антоан Стоянов, който е две години по- малък от съотборниците си.
„Тотално надиграхме съперника, но нямахме шанс да отбележим повече голове. Остават ни още 3 мача от първия полусезон, но ще ги изиграем през следващата година, защото залата в Драгалевци е заета през декември с редица международни турнири", коментира треньорът Кирил Мицов.


Отборът му е на 7- мо място в класирането на Футбол 7, група „А". „Велбъжд4 има 12 точки, след 4 победи и 5 загуби до момента. Лидер в класирането е „Левски" с 24 т., пред ЦСКА с 21, ДИТ спорт и Национал по 18 точки / от 13 отбора /.
Двубоят на децата на „Велбъжд", родени 2004 година се отложи за пролетта на 2014 година, заради лошото време, а мачовете се играят на открито в „Дружба".
Футболистите от детско- юношеската школа на „Велбъжд" ще тренират до 20 декември, когато е Коледното парти на клуба. Предвидени са номинации и награди за най- добрите: защитник, полузащитник, голмайстор и най- полезен играч на отбора, във всяка възраст- от родени 2004 година до юношите старша възраст.
Накрая ще станат ясни и най- добрите: вратар, защитник, полузащитник и голмайстор на кюстендилската школа по футбол.