Ваня Цветкова: Износ на дървен материал само в ЕС
Ваня Цветкова: Износ на дървен материал само в ЕС / netinfo

  Да се забрани износа на необработен дървен материал за страните, които не са членки на ЕС, с изключение на конфедерация Швейцария, предлагат депутатите на НДСВ от Кюстендилска област Ваня Цветкова и Борислав Владимиров. Те са внесли в Народното събрание предложение за промяна Закона за горите.
  "На много места се прави безогледна сеч, включително и във вододайни зони. Често дърводобива е прикрит под формата на "санитарна сеч". Аз съм за създаването на Агенция за горите", коментира Ваня Цветкова. Според нея не е нормално предприятията в областта да "страдат" от липсата на сурова дървесина, а тя да се изнася в чужбина.
  Цветкова ще направи предложение до Министерския съвет, чрез парламентарната комисия по околна среда и води, в екомрежата "Натура 2000" да бъде включен Земенският пролом със Скакавишкия водопад. Към района има интерес за строежи на Водно- електрически централи. Депутатката ще настоява и Регионалната инспекция за околната среда и водите да е със седалище в Кюстендил, а не в Перник.