Валери Жаблянов
Валери Жаблянов / netinfo
БСП ще настоява  за специален закон за граничните райони и за активна държавна политика. БСП е и за откриване на ГКПП в община Трекляно.
„Поставяме си за цел асфалтирането на 15- те километра между Трекляно и Земен, това се оказва най- прекият път  до София за жителите на тази община. Странно или не, години наред десницата игнорираше тези райони, поставяйки ги буквално на картата на ЕС, като най- бедни в целият съюз, заяви при представянето  на кандидат- депутатската листа на ,,БСП За България”  за 10 МИР Кюстендил нейният водач Валери Жаблянов и добави : ,,БСП е единствената партия, която обещава при победа на изборите на 26-ти март, преизчисляване на пенсиите. Вече го имаме опита от правителството ни между 2005- 2009г.” .

Треклянчани освен въпроси свързани със случващото се  или по скоро неслучващото се в общината питаха и члена на Изпълнителното бюро на БСП за намесата на Република Турция в предстоящия ни парламентарен вот. Валери Жаблянов даде категоричен отговор: ,, Правителството на ГЕРБ и самият Бойко Борисов допуснаха това да се случи. Известни са добрите отношения между бившият премиер, неговите приближени и президента Реджеп Тайп Ердоган. Компромисите с управляващите в южната ни съседка и липсата на далновидност във външната ни политика доведоха до сегашното ,,бране на горчиви плодове”, в отношенията ни с Република Турция.  БСП е гарант за честността на изборния  процес и ние ще се противопоставим на всяка външна намеса.”.

Бобошево и Трекляно
netinfo


Листата на ,,БСП За България” бе представена и в община Бобошево. В залата на Общински съвет Бобошево жителите задаваха въпроси на кандидатите за народни представители относно високата безработица, напускането на младите , липсата на инвестиции и  тормоза на монополистите .
Водачът на листата, Валери Жаблянов отговори следното: ,,Бобошево е пример за град до магистрала, по чиято магистрала инвестиции не са дошли. И  приказките на десницата, че пътищата видите ли ще доведат инвеститори са си останали приказки. Какво по- красноречиво доказателство за това от запустелите къщи в Бобошево? Отделен въпрос е досегашната липса на контрол от страна  на държавата върху различните монополисти, било то електроразпределителните дружества или мобилните оператори. БСП е за увеличаването в максимална степен на ефективността на държавно регулаторните органи , за да бъде прекратена досегашната практика монополистите да се възползват от липсата на държава, която да защитава интересите на своите граждани.”.

Трекляно и Бобошево
netinfo


При представянето на листата в двете малки общини присъстваха и други кандидат- депутати от ,,БСП За България”- д-р Иван Ибришимов, Мая Шишкова, Иван Каракашки и Мирослава Костадинова.

Бобошево и Трекляно
netinfo



Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Дарик- Кюстендил