Уникално Ауди S1 и топ пилоти по трасето Богослов-Студен кладенец
Уникално Ауди S1 и топ пилоти по трасето Богослов-Студен кладенец / Влади Владимиров

Планинското рали "Осогово 2010" е тази събота и неделя, по трасето Богослов-Студен кладенец. Над 30 са заявките за участие. Феновете на моторните спортове могат да видят- Николай Златков с "Ауди S1", като това ще е най- мощния автомобил, с 800 конски сили; Даниел Живков с "Ланча Делта Интеграле"; Тихомир Златков с "Форд Косуърд"; Илия Царски, Петър Гьошев и Пламен Камбуров с "Мицубиши". На родно трасе успех ще търси и Кирил Величков с "Хонда CRX".

Рали "Осогово" е 6-ти кръг от националния планински шампионат, но реално това е третото състезание, след Благоевград и Своге. Другите бяха отложени или отпаднаха поради липса на финансиране.

Автомобилите на участниците ще бъдат подредени на площад "Велбъжд" днес за технически и административен преглед. Официалното откриване на състезанието е в 13.00 ч. Тренировките по трасето започват в 14.30 ч. Стартът на рали "Осогово 2010" е на 18-ти юли - неделя, в 10.00 часа.

Трасето е дълго 5 км, с денивелация 336 метра. Има 32 завоя, по 16 леви и десни. Средният наклон на пътя е 6,07%. По трасето са разположени 12 съдийски поста, а на две места ще има коли на противопожарна охрана и на спешна помощ. Състезанието се провежда в два манша.

Награждаването на победителите ще стане в центъра на село Богослов, около 13.00 - 13.30 ч. в неделя.