/ netinfo
Малките журналисти от клуб “Роден край” при Пето ОУ „Христо Ботев” посетиха РБ „Емануил Попдимитров”. Там те проведоха занятие „Да творим” под ръководството на родител. Посветено беше на годишнина от рождението на Владимир Димитров-Майстора.

Библиотекарите с усмивка посрещнаха учениците. Зара Николова /майката на Яница Димитрова/ и Искра Маркова/завеждащ отдел Краезнание/ бяха подготвили изненади за малките журналисти. Всеки от тях получи брошурка за Майстора и разгърна  албумите с неговите творби. Разделени на групи с голямо старание те наредиха пъзели с негови картини. 

ученици от Пето ОУ Христо Ботев в РБ "Емануил Попдимитров"
netinfo


Въодушевени от преживяното учениците благодариха на библиотекарите и обещаха да направят изложба с подредените картини.  Следващият час в училище те ще напишат материал за проведеното занятие в  РБ „Ем. Попдимитров” и ще го поместят в училищният вестник „Нова ваканция”.

Ръководителят на групата Теменужка Станчева изказва благодарност към Директора на РБ „Ем. Попдимитров“ София Пейчева и Сашка Стоименова /завеждащ Справочно-библиографски отдел/ за оказаната помощ и съдействие за провеждане на занятието с учениците .

ученици от Пето ОУ Христо Ботев в РБ "Емануил Попдимитров"
netinfo