Ученици от ПГИМ с успех по природни науки и екология
Ученици от ПГИМ с успех по природни науки и екология / ПГИМ
Ученичките от 12-ти клас в ПГИМ - Деница Живкова и Габриела Тончева - се представиха успешно на Национално състезание по природни науки и екология, което се проведе в град Кюстендил.

Компетентно жури от уважавани университетски преподаватели, специалисти по природни науки, оцени проекта им „Шифърът към летописната книга на гените”, с оценка Отличен (5.50). Получената отлична оценка може да бъде използвана за прием във висши учебни заведения в София, Пловдив, Бургас и Благоевград.

Големи математически успехи за ученици на ОУ “Ильо Войвода”

В тазгодишното класиране на фондация Комунитас - проект 1000 стипендии, ПГИМ е представен от 3-ма свои възпитаници, преминали успешно двата кръга- есе и интервю,  в различни предметни области. Това са:

- Габриела Бисерова Николова - носител на основна стипендия в област Български език и литература.

- Антон Валентинов Станков -носител на поощрителна стипендия,  през последните 2 години с основна стипендия, в област Химия и опазване на околната среда.

- Венцислава Венциславова Георгиева- носител на поощрителна стипендия в област Философия.

Това е пореден успех на ученици и учители от професионалната гимназия. Всички лауреати на стипендията са ученици в единадесети клас, специалност „Банково дело“ - класът с най- висок успех от курса на обучение и с най-голяма активност в разностранната извънкласна дейност на училището и младежките организации в град Кюстендил.
 
Дарик- Кюстендил