ТЕЦ - Бобов дол
 ТЕЦ - Бобов дол / Дарик,архив
ТЕЦ- Бобов дол ще плати глоба от 30 000 лв. за нарушение на Закона за управление на отпадъците, след като и Административен съд- Кюстендил определи като законосъобразно наказателното постановление на РИОСВ-Перник.

Ръководството на топлоцентралата обжалва решение на Районен съд- Дупница, с което първоинстанциония съд е потвърдил акта на регионалната инспекция от 09.12.2016 г. Прието е, че на 01.05.2016 г., на площадка на депо за неопасни производствени отпадъци– сгуроотвал „Каменик“, находящ се в с. Каменик, община Бобошево, „ТЕЦ- Бобов дол“ ЕАД като оператор на депо, е допуснало депонирането на забранени за депониране отпадъци. Дружеството е депонирало във втора клетка на съоръжението смесен поток от производствени отпадъци, въпреки че срокът, до който това право е съществувало, съгласно закона, е бил до 31.12.2014 г.

Миньор загина в Бобов дол, бил затиснат от въглища в рудника

След анализ на доказателствените средства, Кюстендилският административен съд намира за правилна преценката на районния съд за законосъобразност на постановлението. Споделя се извода за липса на допуснати съществени процесуални нарушения.
 
Дарик- Кюстендил