Таен клиент помогнал за разкриването на незаконното предприятие за месни продукти в кв. Изток
Таен клиент помогнал за разкриването на незаконното предприятие за месни продукти в кв. Изток / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Използването на "таен клиент" е спомогнало за разкриването на незаконното предприятие за месни заготовки в ромския квартал на Кюстендил. Инспекторите от отдел "Контрол на храните" към ОДБХ- Кюстендил първо са проверили 4 търговски обекта в квартал "Изток", като в 3 от тях са открили карначета, кюфтета, кебапчета и наденица за скара, пакетирани и етикетирани с непозната фирма- производител. Общото количество на бракуваната стока е било 21 кг., разказа д- р Велка Войнова, началник на отдел "Контрол на храните".
Още същия ден е открит и нерегламентираният търговски обект, в помещение до къща в квартала.
"Той бе оборудван с месомелачка, месобъркачка, пълначна машина. Установихме остатъци от произведени месни заготовки, говеждо и свинско месо без документи за произход, сланина, соев протеин, подправки, тарелки, фолио и всичко необходимо за производството. Всичко това обаче при много лоши хигиенни условия", коментира в ефира на Дарик д- р Войнова.
Отдел "Здравеопазване" на ОДБХ- Кюстендил проверява животновъден обект на същия собственик, за да се види дали липсват животни.